Waarom ventileren?

Een goede ventilatie is niet enkel op voor de industrie noodzakelijk. Ook particulieren en zaakvoerders van kmo’s zijn gebaat bij een goed functionerend ventilatiesysteem. Sowieso is dat verplicht bij nieuwbouwprojecten maar ook bij grote renovaties is een overdachte ventilatie aangewezen. Veflo zet een aantal zaken voor u op een rijtje.

Hoe werkt ventilatie?

Woningventilatie of ventilatie van uw pand als zaakvoerder rust op een ventilatiesysteem. Meestal wordt daarvoor ventilatiesysteem D gekozen, een manier van mechanische balansventilatie. Aanvoer en afvoer van lucht gebeurt dus mechanisch dankzij een stelsel van ventilatiekanalen en ventilatoren. De warmere afgevoerde lucht zal gaan dienen om de koudere aangevoerde lucht op te warmen. Dat is de warmterecuperatie van het ventilatiesysteem D; zo bespaar je op energiekosten.

Waarom kiezen voor Systeem D?

Zoals gezegd heb je met een ventilatiesysteem D een lagere energiekost. Hoewel de investering wat hoger ligt, bespaar je niet enkel op stookkosten door de warmterecuperatie. De kwaliteit van de opgewarmde aangevoerde lucht ligt ook hoger. Ook is er minder lawaai omdat systeem D geen gebruik maakt van luchtroosters in ramen en muren om verse lucht aan te voeren. Een gedempt ventilatiesysteem zorgt dus voor minder omgevingslawaai.

Hoe kan Veflo u helpen?

Veflo is ervaren in het plaatsen van ventilatiesystemen op industriële schaal. U kan zich inbeelden dat het plaatsen van bijvoorbeeld ventilatiesysteem D bij particulieren en zaakvoerders van kmo’s een koud kunstje is voor ons.

Er bestaan zelfbouwpakketten maar met de hulp van onze professionele vakmannen bent u verzekerd van een optimale plaatsing van het systeem. Volgens de regels van de kunst dus en dat telt bij grotere investeringen zoals uw ventilatie.

  • Ervaring te over
  • Geplaatst volgens alle normen en in regel
  • Gestroomlijnde en nauwgezette montage

Veflo, uw vakman voor ventilatie

Vraag je offerte